Gemeente Utrechtse Heuvelrug

De verbinding zoeken als beheerregisseur wegbeheer

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

De verbinding zoeken als beheerregisseur wegbeheer

Medio 2020 startte Green Engineers collega Wilco als beheerregisseur wegbeheer bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Wat begon als adviseur wegen bij de aanbesteding van een asfaltbestek, mondde uit in een langere detachering als beheerregisseur. De jarenlange ervaring van onze collega kwam daarbij goed van pas.

In mei 2020 vroeg de gemeente ons te helpen bij een asfaltbestek, dat zo snel mogelijk moest worden aanbesteed. De bezetting op de afdeling van de gemeente was op dat moment te krap om dit zelf te doen en tot overmaat van ramp, vielen tijdens dat proces ook nog enkele gemeentelijke collega’s onverwachts uit. Hierdoor kwam de capaciteit van de afdeling tekort. De gemeente vroeg Green Engineers om het ontstane gat te vullen.

Samenwerking

Met zijn jarenlange ervaring op gebied van civiele techniek, sprong collega Wilco in het gat dat bij de gemeente was ontstaan. Als beheerregisseur wegbeheer, adviseert hij het MT en de politiek over alle voorkomende zaken rondom wegbeheer binnen de gemeente. Ook stuurt hij vanuit zijn rol drie wegbeheerders aan, die samen verantwoordelijk zijn voor onder andere asfalt, verkeersregelinstallaties, wegmeublilair en kunstwerken in de gemeente. Als beheerregisseur heb je een sturende rol binnen een gemeente. Wat hierbij naar onze mening belangrijk is, is een goede samenwerking met de collega’s van de gemeente. Door als gedetacheerde de verbinding te zoeken met de collega’s, ontstaat er een positief gevoel. De insteek moet naar ons idee altijd zijn om het samen op te lossen. Wanneer onze kennis van buitenaf en de interne kennis van de gemeente elkaar versterken, pak je de uitdagingen gezamenlijk op een effectieve manier op.

Verantwoordelijkheid

De verantwoordelijkheid van deze detachering gaat verder dan enkel adviseren. Als beheerregisseur zijn we verantwoordelijk voor de gehele gemeentelijke budgetten binnen de portefeuille wegbeheer. Dat vraagt soms om strikte keuzes. Door de strenge vorst begin 2021 waren gaten ontstaan in diverse wegen. Dan moeten er reparaties plaatsvinden, die niet begroot staan. Op zo’n moment maken wij vanuit de ervaring bij andere gemeentes en instanties een afgewogen keuze welke projecten kunnen wachten, om deze spoedreparaties te kunnen financieren. Wat ons betreft is die afwisselende ervaring die je opdoet binnen alle gemeentes waar we voor werken, het leuke aan ons werk. Het zorgt dat we verschillende manieren tegenkomen om een probleem te bekijken en daarmee zelf ook weer creatiever worden. Creativiteit, die we weer meenemen naar de volgende gemeente.

Project specificaties:

Detachering als beheerregisseur

Deel dit project
Periode:

medio 2020

Meer informatie over dit project via:

Wilco Slotboom

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer over ons cookiebeleid