Gemeente Overbetuwe

Aanleg multifunctioneel sportpark De Pas

Gemeente Overbetuwe

Aanleg multifunctioneel sportpark De Pas

Een openbaar park dat sport en recreatie combineert. Met die wens vroeg de gemeente Overbetuwe ons om mee te denken in de ontwikkeling van openbaar sportpark De Pas. In twee fases realiseerden we een multifunctionele en groene openbare ruimte, waar volop gesport kan worden.

De provincie Gelderland heeft een duidelijke visie: sport brengt mensen samen. Dat moet je faciliteren. Daarom helpen zij gemeentes om sportfaciliteiten te creëren die openbaar toegankelijk zijn voor alle inwoners. De gemeente Overbetuwe greep deze kans aan bij de uitbreiding van sportpark De Pas in Elst.

De gemeente vroeg ons om het reeds bestaande masterplan voor het sportpark verder uit te werken en de uitvoering te verzorgen. Green Engineers was daarmee verantwoordelijk voor:

•   Uitwerken van de definitieve ontwerpen van het sportpark

•   Maken van de bestektekeningen

•   Opstellen van contractdocumenten

•   Begeleiding van de aanleg van het sportpark

Twee fases in de aanleg

Om alles in goede banen te leiden, knipten we de aanleg van sportpark De Pas op in twee gedeeltes. De plannen voor het openbare sportpark bestonden uit de aanleg van diverse sportfaciliteiten en de aanleg van een parkgedeelte met veel ruimte voor openbaar groen.

In de eerste fase realiseerden we een nieuw kunstgrasveld voor voetbalvereniging Spero, creëerden we een multicourt sportveld voor algemeen gebruik en maakten we een plek waar buiten gefitnest kan worden. Door de aanleg van verschillende calisthenics faciliteiten, waarmee sporters hun spieren en conditie kunnen trainen met het eigen lichaam als gewicht, wordt het sporten in de buitenlucht volop gefaciliteerd. Deze fase rondden we af in 2019.

De tweede fase bestond uit de aanleg van het park rondom alle nieuwe en bestaande faciliteiten. Er werden speeltoestellen voor kinderen geplaatst, een hindernisparcours gecreëerd en dwars door het park werden meerdere hardlooproutes aangelegd. Ook werd veel nieuw groen aangeplant, voornamelijk bestaande uit fruitbomen, die zo een fruitboomgaard vormen om samen van te eten. De werkzaamheden van de grote visvijver op het terrein in samenwerking met visvereniging De Rietvoorn zorgt dat ook de sportvisserij in het park aan zijn trekken komt. Om de biodiversiteit te bevorderen en het park verder aan te kleden, zal in het voorjaar het park nog worden ingezaaid met diverse bloemenmengsels. Daarmee is het park begin 2021 helemaal gereed.

Naar onze mening is de samenhang tussen alle elementen dan ook het mooiste van dit project. Alles in dit park profiteert van elkaar en heeft meerdere functies. Het complete plaatje klopt. In het proces zijn we bijzonder trots op de samenwerking met alle betrokken partijen. De uitvoering van het project verliep geheel volgens planning, waardoor de bewoners van de gemeente Overbetuwe inmiddels kunnen genieten van een prachtig openbaar sportpark in een groene omgeving.

Project specificaties:

Uitwerken van de definitieve ontwerpen van het sportpark

Maken van de bestektekeningen

Opstellen van contractdocumenten

Begeleiding van de aanleg van het sportpark

Deel dit project
Periode:

Najaar 2020

Meer informatie over dit project via:

Leroy Verhagen

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer over ons cookiebeleid